Gilet / Vest voor studenten besturen.

Welke mogelijkheden heb je met vestjes voor je studenten bestuur?

Een gilet is een fraaie sfeermaker en stijl trend om je bestuurspak een extra bijzonder persoonlijk tintje te geven.
Veel bestuurspakken zijn donkerblauw en worden ook gemaakt om na het bestuursjaar door te kunnen dragen.

Een bijzonder gilet model maakt je bestuurspak extra speciaal.

Een gilet in een andere stof kleur en motief geeft dan een mooi herkenbaar stijlelement aan je kleding en verhoogt de herkenbaarheid wanneer je het bestuurspak draagt. Je kan wanneer je jouw bestuursvestje op maat laat maken natuurlijk elk model laten maken dat je wilt. Denk aan de klassieke single breasted variant maar ook double breasted vestjes of Asymmetrische vest modellen zijn populair bij besturen.

De stof en het patroon van je bestuurs gilet

Je kan eindeloos combineren en spelen met stoffen voor je gilet wanneer je deze op maat laat maken. De truc is om te zorgen dat zowel pak als vest goed met elkaar combineren qua kleur en patroon en daarmee rust voor het oog creëren en de aandacht naar je gezicht leiden.

Is je pak van een stof in een kleur zonder patroon dan kan je veel meer uitgesproken zijn met de stof van je bestuurs gilet. Zit hier ook al een patroon in zorg dan dat het elkaar aanvult en mooi combineert. Over smaak valt te twisten dus kleuren moet je gewoon mooi vinden maar betreffende patronen is de tip te zorgen dan hier qua formaat een goed waarneembaar verschil qua grootte in zit.

Favoriete stoffen voor bestuurs vesten zijn en blijven de ruiten.

De voering van je bestuurs vest

Een ander element en sfeermaker is de voering van je vest. Die zijn er in vele kleuren en motieven zodat je echt je eigenstijl kan toevoegen. De voering van een gilet zit zowel aan de binnenkant, zodat het makkelijk aangaat, maar vaak ook op de rug.

Heb je dan je colbert uit van je bestuurspak dan wordt dit gezien en daarom kiezen veel studenten besturen hierbij voor de zelfde kleur. Een andere optie is om alleen voering stof aan de binnenkant te gebruiken en dan de stof van de voorkant op de rug door te laten lopen. Dit zorgt voor een nog uniekere stijl en dit kan dan ook makkelijk na het bestuursjaar worden door gedragen in combinatie met andere kleding.

Met een voering op de rug hou je namelijk toch best wel de associatie van een bestuurspak.

Een bestuurs vest / gilet laten maken, hoe werkt dat?

Het passen van je bestuurs gilet

De pasvorm is de belangrijkste factor bij een serieus vest voor een student die draagt als bestuurskleding. Tijdens het passen zet je de punten op de I en schep je een balans tussen hoe het er uitziet en hoe het past, rekening houdend met bijvoorbeeld bestuurs kilos. Een extra stap maar kwaliteit kost dan ook tijd.

Jean-Paul Samson / eigenaar
“Ik vind gedrag van mensen en hun identiteit fascinerend. Met mijn kennis, kunde en kleermakerij help ik mensen zichzelf te ontdekken en hun verhaal te vertellen met de kleding die we voor ze maken.”

Vragen of advies nodig over de mogelijkheden van Bespoke Academy? I am here to help. :)

@: samson@deoost.nl
T : 020-6815792
Whatsapp: 06-41507780