Pak voor de Praeses van een studentenvereniging.

Laurens wil een pak laten maken voor zijn functie als Praeses binnen een Leidsche vereniging. Hij draagt dit 3 maal per week bij ontvangsten van leden en partners van de vereniging. Het pak wordt gedragen in de bestuurskamer en bij bezoeken aan de sponsoren of bedrijvendagen. De wens is dan ook een outfit die vaak gedragen kan worden en makkelijk gecombineerd kan worden. Als Praeses heb je belangrijkere zaken dan je druk over te maken over de kledij. Een goed pak is voor Laurens een teken van respect naar de buitenwereld en de tradities, normen en waarden waar de vereniging voor staat.

Advies De Oost Bespoke Tailoring

1. Materiaal:

Begin met een goed basis blauw of grijs pak. Dit zijn kleuren die goed vaker te dragen zijn. Een subtiel patroon erin geeft het pak een levendige uitstraling dat ervoor zorgt dat het pak toch karakter heeft. Denk aan een sharkskin, birdseye of herringbone. Gezien Laurens als Praeses het visitekaartje van de vereniging is, is het belangrijk de kleding te laten maken van een goed vallende wol die ademt, en qua kleur en design niet opvalt. Dit zodat het vaak aan kan en goed afgewisseld kan worden met overhemden en dassen. Zonder dat men ziet dat hij hetzelfde pak aan heeft. Zodoende is er gekozen voor een dark navy stof voor het colbert en de broek met een subtiele shadowstripe. Het vest is van een Pied de Poule stof in grijs in een meer sprekend Asymmetrisch model gezien dit alleen op de vereniging gedragen zal worden.
Zo kom je krachtig over doch op subtiele wijze en kan het pak toch vaak aan. Er is gekozen voor de kleur blauw omdat dit betrouwbaarheid uitstraalt. Er is gekozen voor een super 120’s wol omdat dit het gehele jaar gedragen kan worden, goed ademt en daarbij kreukvrij is.

2. Model:

Een 2-knoops colbert met een Notch lapel en rechte zakken. Een veilige maar ook verstandige keuze die zorgt dat hij goed maar niet pretentieus overkomt. Understated Confidence is key. En het is natuurlijk tijdloos en daarom makkelijk te combineren. Wie goed kijkt ziet dat de knoopsgaten gestikt zijn in een donker paarse draad net zoals een van de werkende knoopsgaten op de mouw en de flowerloop op het revers. Details die communiceren dat Laurens oog voor het grote geheel heeft maar ook voor de persoonlijke details. En heel belangrijk: respect heeft voor de leden, de vereniging en de mensen met wie hij aan tafel zit. Laurens heeft tevens een 2de (extra) broek laten maken zodat het pak tot 3 maal langer meegaat.

3. Maten:

Aansluitende pasvorm met hierin wel de bewegingsruimte om je comfortabel voort te kunnen beweging in je werkomgeving. De broek is taps gesneden maar er is rekening gehouden met de fiets dijen en het feit dat de broek niet op de kuit mag blijven hangen wanneer hij opstaat. Een bespoke gemaakt pak kan uiteraard over de jaren heen worden aangepast aan de zogenaamde bestuurs- of welvaartskilo’s.

4. Maakwijze:

Full canvas, dit is de klassieke en kostbare manier van vervaardigen (20-40 uur om de colbert te maken) die ervoor zorgt dat het pak mooi valt en soepel is.
Tevens kan het dan eenvoudig naar de stomerij omdat er niets geplakt is en het pak zo dus ook na het bestuursjaar met trots en plezier gedragen kan worden.