Verschillende broekstijlen binnen het bestuur.

Iets wat je tegen zult komen binnen je bestuur is verschillende wensen qua hoe jullie willen dat het pak er uit ziet. Vandaag een dames bestuur op bezoek, de stof was snel gekozen en ook het model van het colbert. Bij de broek kwamen de dames er achter dat ze niet zo goed op een lijn zaten als gedacht. Waar de ene een wijde broek wil, wenste de ander hem zo strak mogelijk.

Advies De Oost Bespoke Tailoring

Laat allemaal een andere broek maken. Door de stof en het colbert wat in dezelfde stijl en model is heb je uniformiteit. Door allemaal hun eigen stijl aan te houden voor de broek laat je juist je eigen persoonlijkheid zien. Persoonlijk vinden wij dat dit ook heel krachtig kan staan, op deze manier kan iedereen ook iets laten maken waar ze zich goed in voelen en zorgt dit er voor dat ze na hun bestuursjaar hun broek ook nog met plezier zullen dragen zij het met hun colbert of dat ze de pantalon later combineren met een mooie blouse of trui.

1. Materiaal:

De dames hebben gekozen voor een blauwe stof met visgraat. Een mooie klassieke stof die toch wat speelsheid uitstraalt door de visgraat. De visgraat zorgt er ook voor dat de stof later goed te combineren is met andere stoffen.

2. Het model:

Voor het colbert hebben ze allemaal gekozen voor de peak lapel en schuine zakken, dit omdat het meer de taille benadrukt en meer lengte geeft. De gesp op de pantalon geeft een chique uitstraling en speelsheid. De bronzen kleur van de gesp staat ook mooi op de blauwe stof. Net even een stoere bite.

Zie hier boven de verschillende inspiratie foto’s die de dames hebben aangeleverd om hun broek wensen duidelijk te maken.

3. Maten:

De broek maten konden niet meer van elkaar verschillen. Een van de dames heeft een hoge taille gekozen met een broek die strak langs het been liep, wel met de normale bewegingsruimte er in zodat ze er comfortabel in kan zitten en de pijp niet op de kuit blijft hangen wanneer ze weer op staat. De lengte valt mooi op het enkelbotje zodat de pijp geen “break” maakt op de wreef als ze op hakken staat.

Haar collega heeft haar broek wat meer onder de taille laten maken, ongeveer ter hoogte van haar navel. Haar model broek loopt net als de andere dame met de dij mee, maar vanaf de knie valt hij recht naar beneden. Haar lengte valt net op de hak van de schoen, omdat haar pijp wijder is kan de broek langer gemaakt worden zonder dat hij nog breekt.

De 3de collega heeft haar broek in de taille en eigenlijk vanuit het breedste punt van de heup recht naar beneden laten lopen, de lengte tot 2 cm vanaf de grond. Wegens haar wat rondere heupen geeft de broek haar op deze manier nog meer lengte. De laatste dame heeft haar broek juist ook wat ruimer op laten meten, maar de lengte op de enkel. Wat de broek een net wat sportievere uitstraling geeft.

4. Maakwijze:

De dames hebben gekozen voor de Deconstructed maakwijze. Voor een colbert dat licht en soepel valt. Waardoor het pak chique maar toch sportief overkomt