Een bestuur met allemaal verschillende lichaamstypen en kledingstijl

Een bestuur bestaande uit dames, heren en een persoon benaderde ons met de vraag hoe wij hen zouden kunnen helpen. Het punt dat men tegen kwam is dat wanneer je een pak koopt in de winkel de pasvorm en maten vast staan. De vraag is dan of jij je daar lekker in voelt en of mee identificeert. Dat bleek toch moeilijk, vandaar de keuze voor bespoke maatwerk.

Advies De Oost Bespoke Tailoring

Laat je kleding op de het lichaam aanmeten en geef expliciet aan wat je wil accentueren en/of camoufleren. Dit zorgt voor verschillen in de pasvorm, denk aan bijvoorbeeld de breedte van een broekspijp, daardoor voel je je persoonlijk beter in je kleding en dat straal je dan ook uit, en daar gaat het om. Je bestuur bestaat tenslotte uit diverse radertjes die samenwerken.

1. Materiaal:

Dit is een sociale vereniging en die zijn minder gebonden aan tradities en zakelijke etiquette. Er is dan ook gekozen voor een groene stof. De toon is donkergroen zodat het niet te casual is en ook gedragen kan worden bij bijvoorbeeld sollicitaties na het bestuursjaar. Tevens ben je op groen vaak minder snel uitgekeken en is het makkelijker te combineren dan kanarie geel. De Stof is een Barathea die een mooie egale look geeft, goed afkleedt en sjiek overkomt. James Bond 007 droeg niet zomaar Barathea smokings.  
En iedereen heeft een eigen voering die er uit knalt.

2. Model:

Gezien de variëteit qua lichaamsbouw, wensen en smaken is er gekozen om voor ieder een volledig individueel model te maken. Dit op dusdanige wijze dat de verschillen juist de kracht te worden van het team. De groene stof zorgt voor de herkenbaarheid. Onderstaand de modellen colberts, vesten/gilets en rokken die men heeft laten ontwerpen.

3. Maten:

Zoals je in het advies al hebt kunnen lezen is dit 100% custom in overleg met de klant. Altijd op een wijze dat deze zich er goed in voelt en dit uitstraalt. Rekening houdend met maatveranderingen over verloop van tijd zodat ook bij bestuurs kilo’s het pak makkelijk aangepast kan worden.

Zo had de ene heer een slank postuur maar brede schouders. Wanneer je dan het colbert aangesloten opmeet dan zouden we wat wij noemen een “omgekeerde driehoek” creëren waardoor de schouders nog breder zouden lijken. Om dit te voorkomen hebben we de taille wat ruimer gemeten zodat deze meer gelijk loopt met de schouders en meer in proportie lijkt. De andere heer was juist gespierd en hier hebben we alles juist wel aangesloten opgemeten maar meer ruimte gelaten in de bovenarmen. Zodat hij hier mee ruimte heeft zodat bij beweging de mouw niet gelijk strak komt te zitten. Bij de dames was er juist iemand die vroeger gehockeyd heeft en daardoor veel grotere kuiten had dan de rest van de dames. Een aangesloten broek zag zij daardoor niet zitten. Daarom heeft ze als enige gekozen voor een meer rechte broek.

Door zelf te kijken wat paste bij ieders lichaam, maar voornamelijk per persoon te kiezen wat voor model ze willen zorgt dit er voor dat iedereen zich goed en zelfverzekerd voelt in zijn pak. Maar ook dat iedereen na zijn bestuursjaar zijn pak met plezier draagt omdat het naar ieders wensen persoonlijk is gemaakt.

4. Maakwijze:

Deconstructed, oftewel zo licht en soepel mogelijk gemaakt. Zo kom je sportief maar serieus over in plaats van te stijfjes. Je moet wel benaderbaar blijven voor de leden natuurlijk.