Een vrouwelijk studenten bestuur.

Een volledig vrouwelijk bestuur van een nieuwe studievereniging vroeg ons hen te helpen met het ontwikkelen van kleding voor het bestuur dat vrouwelijk en onderscheidend is. In het team zitten dames met diverse posturen en roots van over de hele wereld. Een sociaal en gevarieerd team dus dat klaar wil zijn voor een vlotte start van de vereniging op elegante maar daadkrachtige wijze. Men heeft het verzoek Professionaliteit, Openheid en Elegantie uit te stralen. Zij zoeken naar een pak dat aan kan naar de bestuurskamer maar ook als losse kledingstukken gecombineerd kan worden voor meer casual gelegenheden waar zij alsnog netjes voor de dag willen komen.

Advies De Oost Bespoke Tailoring

De Oost adviseert dit bestuur om geen pak maar een outfit te laten maken. Waarbij dit als 1 set gedragen kan worden maar het jasje, de broek en het vest ook met andere kleding gecombineerd kan worden. De verbinding zit in de gestreepte “hoofdstof” die in alle stukken terugkomt.

1. Materiaal:

Dit colbert is gemaakt in 350 grams Wol/Alpaca/Polyamide zodat deze kreukvrij is, zacht aanvoelt en luxe uitstraling heeft. Het patroon is een mulitcheck. De broek en het vest zijn gemaakt in een lichtgewicht 260 grams 110’s wol met een fancy stripe. Door de combinatie van een klassieke stof kleur gecombineerd met een accent streep wordt er een een special touch toegevoegd zonder te veel aanwezig te zijn en dit helpt bij een verzorgde uitstraling, en is tevens kreukvrij. Strepen helpen om een slank frame en lengte te creëren.

2. Model:

Het colbert is geïnspireerd op het Chanel jasje. Opstaand kraagje met een blinde knoop sluiting van faux leer, om het geheel een stoerdere uitstraling te geven, ook aan de onderkant van de mouwen zit het leer detail. Het vest is single breasted waarvan de onderkant recht gesneden is. Leren knopen en een bies van het faux leer langs de bovenkant. De broek heeft een flare model, deze is strak aan de onderkant en loopt vanaf de knie wijd. De lengte is lang genoeg zodat de broek over de hak heen valt, maar nog niet in een knik op de wreef.

3. Maten:

Het colbert is aangesloten opgemeten, behalve in de taille. Op deze manier valt het jasje wat rechter zonder dat het wijd lijkt op het oog. Ook als het niet gesloten gedragen wordt. De mouwen zijn hiervoor dus ook zo slank mogelijk opgemeten om dit een mooie aangesloten pasvorm te geven. Het jasje is qua lengte net wat korter gelaten zodat deze ook goed op een spijkerbroek te dragen is.
Het vest is aangesloten opgemeten met de lengte over de broekband heen. Op deze manier komt de blouse of broekband hier niet onder vandaan.

4. Maakwijze:

Uiteraard tailor en custom made. Het jasje is gemaakt op unlined wijze. Er zit dus geen voering of canvas in. Zo is het extra licht en soepel en minder warm. Door het gewicht van de stof is er voldoende structuur om goed te vallen.